El Servei de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de La Jonquera ha elaborat la ‘Guia per a la comunicació digital del comerç de la Jonquera’, un nou recurs interactiu que el consistori jonquerenc posa a l’abast dels comerciants del municipi per promoure la dinamització del teixit comercial i animar-los a fer un pas endavant en el camí de la digitalització. «Volem acompanyar els comerciants en el procés de digitalització, oferint unes pautes per fer-ho amb seguretat, precisió i encert. Els entorns digitals obren la porta a nous públics i noves dinàmiques de venda. Cal aprofitar aquesta oportunitat per fer front al futur amb majors garanties d’èxit», explica la regidora de Promoció Econòmica, Lluïsa Macias.

La guia també vol ser una eina per a la resta d’empreses jonquerenques, ja que conté consells per a millorar la comunicació digital i endinsar-se en l’ús de les noves tecnologies des d’una perspectiva empresarial. Així doncs, el projecte acosta al teixit comercial i empresarial de La Jonquera eines claus com la missatgeria instantània, les xarxes socials, les pàgines webs, les newsletters, les botigues en línia, les videoconferències o les aplicacions mòbils. En aquest sentit, una de les singularitats de la guia és que es poden consultar podcasts que expliquen aquests recursos.

El pròxim dijous 13 de maig, a les 13 hores, la sala de plens de l’Ajuntament de La Jonquera acollirà la presentació de la guia. Els responsables del projecte explicaran les principals característiques d’aquest nou recurs i donaran alguns consells per a utilitzar-lo. A causa de l’emergència sanitària derivada de la Covid-19, les persones interessades a assistir-hi hauran de reservar plaça. Per a poder fer-ho, cal trucar al telèfon 972 555 713 o enviar un correu a canlaporta@lajonquera.cat.

En aquesta línia, durant els darrers mesos de l’any 2020, el Servei de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local va impulsar un seguit de càpsules formatives dissenyades per a comerciants i empresaris del municipi amb l’objectiu d’enfortir els negocis jonquerencs i donar eines i recursos per combatre els greus efectes econòmics de l’emergència sanitària. «Totes aquestes actuacions busquen impulsar la transformació digital de La Jonquera. Volem que els comerciants i les empreses locals s’interessin per les noves tecnologies i les vegin com a aliades en aquests moments tan difícils», afirma la regidora Lluïsa Macias.