La recuperació de les closes de la Torre d'en Mornau, situada al bell mig dels Aiguamolls de l'Empordà, agafa embranzida. La Torre d'en Mornau consta de 117 hectàrees, i està formada per diverses edificacions amb una superfície construïda d'uns 5.345 metres quadrats, dels quals una gran part, la que correspon a les quadres, se situen al terme municipal de Pau. La resta és entre Castelló d'Empúries i Vilanova de la Muga (Peralada). L'edificació consta en l'inventari del patrimoni arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. El projecte, sota la direcció d'Incasòl de la Generalitat, vol reconvertir els camps de conreu en espais d'interès comunitari i millora ambiental.

Les closes dels Aiguamolls constitueixen unes estructures de valor cultural únic a tot Catalunya. Són una particularitat excepcional dels ecosistemes de les zones humides del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, amb un elevat valor ambiental, agronòmic, social i cultural. Ocupen zones d'aiguamolls dessecades al segle XVIII i es caracteritzen per nivells freàtics elevats, sòls mal drenats i sovint salins.

L'objectiu general del projecte és la recuperació, gestió i conservació de les Closes de la Torre d'En Mornau, realitzant accions per a la gestió de l'aigua, dels recs, de la massa arbòria i de la biodiversitat, amb l'objectiu de tornar la riquesa d'aquests petits ecosistemes, que són refugi de multitud d'espècies animals diferents del parc.

També es tracta de compaginar la recuperació de les closes amb les vaques de l'Albera a la finca de la Torre d'en Mornau, introduïdes fa poc més de dos anys. La vaca de l'Albera és una raça autòctona en risc d'extinció, que forma part del patrimoni genètic i cultural del territori, contribueix a mantenir la variabilitat genètica de les poblacions ramaderes i la base d'explotacions tradicionals, respectuoses amb l'entorn, i és font de productes ramaders de qualitat.

En el transcurs de la redacció del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Pau, caldrà tenir en compte la definició dels usos i la qualificació urbanística de la part corresponent. L'objectiu del consistori pauenc és involucrar aquests terrenys en la imatge del municipi.