Aquest dimarts s'ha conegut la mort de Damià Abella Plantés, comandant d'Infanteria de l'Exèrcit de Terra i exdirector del Consorci del Castell de Sant Ferran de Figueres. Nascut a Borrassà, estava casat amb Alicia Pérez Robleda i era el pare de l'exfutbolista del Barça i entrenador Damià Abella i l'oceanògrafa i investigadora marina Elena Abella.

Després de diversos destins professionals, el comandant Abella es va fer càrrec de dirigir el Consorci de Sant Ferran els 2011, treballant al costat del seu president, el tinent general i historiador figuerenc Carles Díaz Capmany. En aquesta etapa van treballar per impulsar diverses restauracions i projectes divulgatius de la fortalesa, a més de participar activament en el pla de protecció de la planta endèmica Silene senii. Damià Abella va formar part de la junta de l'associació Amics del Castell de Sant Ferran. Era una persona de tracte amable, se sentia "empordanès pels quatre costats" i estava molt unit a la seva família.

La cerimònia de comiat té lloc, aquest dimecres, a les quatre de la tarda, a l'església parroquial de Sant Pere de Figueres.