L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha obert el portal de Retiment de Comptes de l'any 2021 amb les accions i els projectes que estan desenvolupant les diferents àrees del consistori castelloní. Des del juliol del 2020, quan es va obrir el portal, fins avui, s'han rebut prop de 1.200 visites. «La valoració és molt bona i celebrem que la població consulti i s'interessi per les accions de govern de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries», diu el regidor de Retiment de Comptes, Jaume Planella.

Al portal, també s'hi pot consultar el tancament de 2020, que conté les 449 accions que s'han portat a terme. Es va iniciar amb 350 accions, però, arran de la pandèmia, se'n van afegir 99 més. D'aquestes, 272 han estat desenvolupades en la seva totalitat, 72 es troben en un estat molt avançat, 46 segueixen l'estat d'execució, 35 estan iniciades i 24 han quedat en previsió.

Dins el Portal de Retiment de Comptes 2021, hi ha, de forma detallada, totes les accions i els projectes en què estan treballant les diferents àrees, així com els indicadors de compliment del projecte i l'execució pressupostària. En total, són 7 àrees que es desenvolupen en 30 eixos i que porten a terme un total de 431 accions.

El Retiment de Comptes és un servei que l'Ajuntament de Castelló posa a disposició del ciutadà per tal que conegui l'acció municipal amb la voluntat d'informar i generar confiança. És un exercici de transparència que va més enllà del compliment normatiu, així com també un exercici de qualitat democràtica i de millora de l'eficàcia de les polítiques públiques, en la mesura que suposa una tasca d'anàlisi constant de l'activitat que s'està desenvolupant. El juliol de 2020, l'Ajuntament de Castelló posava en marxa aquest portal com una eina que apropa l'administració local cap a una major transparència.