CCOO denuncia la manca d'informació sobre el futur de la plantilla de manteniment i conservació del centre penitenciari figuerenc Puig de les Basses, després del preacord de la venda de la concessionària per part de l'actual adjudicatari, Ferrovial Construcció, al fons d'inversió Aberdeen.

El sindicat alerta que aquesta operació no garanteix la subrogació dels 15 treballadors afectats, ja que no és cap de les premisses signades al preacord. «No estan inclosos els treballadors perquè ells volen vendre i, si afegeixen al comprador alguna cosa que no estigui al preacord, podria perjudicar la venda», indica el president del comitè de Ferrovial Construcció, Andreu Ogayar.

Després de diferents reunions mantingudes per la representació legal dels treballadors en el centre penitenciari i el Comitè d'Empresa provincial de Barcelona amb la direcció de l'empresa de Ferrovial Construcció, CCOO lamenta que «en privat diuen una cosa» però que «a les reunions, no es mullen». Davant la incertesa del futur de la plantilla afectada, des de CCOO reclamen «un compromís ferm de la Generalitat de Catalunya per evitar un greu perjudici social i laboral i que no es perdin els llocs de treball», declara Ogayar.

Des de Ferrovial els asseguren que «això va per llarg», però l'experiència del sindicat amb altres processos els demostra que això és difícil d'assegurar. Les 15 persones afectades necessiten el compromís de la subrogació abans que es materialitzi la venda. CCOO no descarta mobilitzacions «si persisteix l'immobilisme».

Adjudicació

La concessió de la construcció i el manteniment actual es va adjudicar per part de la Generalitat de Catalunya a Ferrovial en l'any 2008, que al seu torn, li va adjudica el manteniment a una empresa de el propi grup d'empreses (Ferrovial Construcció). Ara, aquesta ha fet un preacord de la venda de la concessionària al fons d'inversió Aberdeen.