La brigada forestal de Rosersa de Roses ha estat treballant aquesta setmana en la neteja dels recs del carrer Punta Falconera de Santa Margarida, on s’han acumulat nombrosos residus provinents d’abocaments il·legals. El consistori fa una crida a la responsabilitat i al civisme de la ciutadania i a la necessitat d'aplicar unes bones pràctiques en la recollida i tractament de residus per a la cura del medi ambient i de tota la població.

L’Ordenança de Residus i Neteja Urbana de Roses regula, entre d’altres aspectes, la gestió de tota tipologia de residus, establint els sistemes i punts de recollida per a cada tipologia de materials, així com la prohibició expressa del seu abocament o abandonament a la via pública, zones verdes, camins i parcs naturals. En conseqüència, l’Ajuntament sanciona les conductes incíviques que es produeixen dins el terme municipal en aquesta matèria, amb multes que poden oscil·lar entre els 300 i el 3.000 euros, d’acord a la gravetat de l’acció.

Cal recordar que voluminosos, residus electrònics, olis i pintures, runa, residus verds i residus especials, poden ser dipositats a la deixalleria municipal de Roses, o bé contactar amb el 972 25 70 05 per sol·licitar la recollida domiciliària gratuïta.