El passat 24 d'abril el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va realitzar un curs teòric i pràctic en etologia animal per als treballadors i voluntariat de l'Associació Protectora d'Animals i Plantes de Figueres, entitat contractada per encarregar-se de les recollides d'animals domèstics perduts i abandonats de la comarca. La formació, que va ser impartida per professionals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de l'empresa Buixits, té l'objectiu d'ajudar a entendre millor el comportament dels animals i, a partir d'aquí, millorar el seu benestar.

Treballadors i voluntariat varen tenir accés, de la mà de professionals d'alt nivell, a la teoria que explica determinats comportaments dels animals i que reflecteixen problemes que estan patint i varen poder posar en pràctica exercicis per canviar-los. D'altra banda, també van poder repensar la distribució dels espais i dels animals per millorar la seva qualitat de vida.

La formació està emmarcada en el pla de formació continuada en protecció animal que l’àrea de Medi Ambient del consell comarcal va iniciar l'any passat.