L'Ajuntament de Figueres i la Fundació dels Oficis han inaugurat aquest dilluns, 26 d'abril, al matí, el I Saló dels Oficis al Castell de Sant FerranLa iniciativa té una durada de tres dies i està previst que hi passin més de 600 alumnes. Hi participen més de 50 empreses i 14 instituts.

L'espai on s'ha condicionat la mostra s'ha dividit en diferents ambients per tal de complir amb les mesures sanitàries establertes pel Procicat. A cada espai, hi ha els stands de les empreses de la zona, que van fer una rotació durant els tres dies per la impossibilitat de poder oferir-ho tot alhora. Un altre dels ambients es destina a l'oferta formativa d'estudis postobligatoris que ofereixen els centres educatius de la comarca.

Tal com ha indicat l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, durant l'acte de presentació del Saló, els objectius que es persegueixen amb aquesta iniciativa són, per una banda, "crear una sinergia entre empresaris, instituts i els joves per mostrar l'oferta laboral que es pot trobar a l'Alt Empordà", i, per una altra, "ser referents en la formació professional" i demostrar que "aquesta és una terra d'oportunitats i que no cal que els joves marxin fora per trobar una bona feina". En aquest sentit, Agnès Lladó ha afegit que el Saló dels Oficis és "una primera pedra".

El president de la Fundació dels Oficis, August Conesa, ha declarat que amb aquesta primera convenció "estem molt contents" i que el missatge que es vol transmetre a la joventut és el següent: "Estudia un ofici, que segur que tindràs feina".