L'associació Platges Netes ha dut a terme, aquest diumenge, la seva 43a acció mediambiental en el front de mar empordanès. En aquesta ocasió, una trentena de voluntaris s'han trobat a la platja del Cau del Llop de Llançà per a netejar-la, en un dia molt tranquil i ennuvolat.

"La nostra neteja ha començat a les deu del matí amb un primer grup de catorze voluntaris que s'ha anat engrandint a mesura que avançava la jornada fins a arribar a la trentena", explica Jesús Blanco, un dels participants.

En total, han recollit 25 quilos de brossa de tota mena, però sobretot plàstics i llaunes buides de beguda. A més de la gent de Llançà i dels membres de Platges Netes, també hi han pres part voluntaris de Figueres, Vilabertran, Pedret i Marzà i residents estrangers de diverses nacionalitats: americans, francesos i anglesos i holandesos. Tots ells molt sensibilitazats en la preservació i manteniment del medi ambient.

La brossa recollida procedeix majoritàriament dels retorns del mar durant els temporals, però també de l'incivisme d'alguns usuàries de les platges que no recullen les seves deixalles.