El relleu a l'alcaldia de Roses està previst per a finals del mes de juny, segons van acordar ambdues forces al Pacte de Canyelles, el juny del 2019, després de les darreres eleccions municipals. El republicà Joan Plana agafarà l'alcaldia, ara en mans de Montse Mindan (Junts). «Ha estat un camí llarg. Des del 2013, que juntament amb un grup de gent nova vàrem agafar les regnes del partit a Roses, van ser primer dos anys de treball des de fora l'Ajuntament, dos anys per donar-nos a conèixer, preparar el projecte i estructurar i engrandir l'equip; ens van ensenyar que es pot fer molta i bona política també des de fora de les institucions», explica Plana.

L'últim alcalde d'ERC de Roses va ser Baldiri Martí i Sastre, que va ser alcalde fins a finals de l'any 1938, i va haver de marxar a l'exili passant pel camp de Barcarès (França).

Aquests dos anys de govern de coalició han servit, a Plana, «per saber en primera persona el que significa governar: resoldre problemes concrets, gestionar personal, gestionar pressupost, fer funcionar l'administració i encaminar-la cap al projecte de ciutat que tens al cap. També -afegeix- hem après el que significa governar amb partits diferents, que tenen projectes propis, igual de legítims que els teus, i haver de posar en comú els objectius per treballar plegats. Haver de fer certes renúncies a canvi d'aconseguir altres fites que t'havies proposat. En definitiva, descobrint la millor manera de governar bé i governar per a tothom».

Per la seva banda, Mindan assegura que «cap de nosaltres ha pogut fer el que s'havia proposat. Hem estat -remarca- un any amb una pandèmia brutal que ha fet canviar els objectius de govern» i espera, però, acomplir els objectius de l'Àrea de Turisme, de la qual continuarà sent responsable.