El passat 10 d'abril va concloure el període de recollida de propostes dels Pressupostos Participatius de La Jonquera, que ha permès recopilar fins a 74 propostes. Ara, els serveis tècnics municipals duran a terme el filtrat dels projectes recollits per tal de validar quines propostes compleixen amb els requisits del procés i, per tant, poden passar a la següent fase.

El passat dissabte 10 d'abril va finalitzar el termini per a la recollida de propostes candidates a formar part de la 2a edició dels Pressupostos Participatius. Enguany, a causa de l'emergència sanitària, només es podien fer arribar projectes a l'Ajuntament a través del web www.decidimlajonquera.cat. Tot i això, el nombre de propostes presentades per la ciutadania ha augmentat un 32%, passant de les 56 aconseguides en la 1a edició dels Pressupostos Participatius a les 74 d'enguany.

Un cop tancat el termini de presentació de propostes, el procés participatiu entra en la segona fase, que consistirà en l'anàlisi i validació dels projectes rebuts. Totes les propostes recollides seran estudiades i analitzades pels serveis tècnics municipals amb l'objectiu de verificar que compleixen amb tots els requisits del procés: han de ser inversions de competència municipal, no poden superar els 100.000 €, no poden referir-se a actuacions que ja s'estiguin portant a terme, han de ser viables tècnicament i no poden contradir el marc jurídic i legal existent. A més, totes les propostes considerades vàlides seran quantificades econòmicament abans de passar a les fases de priorització i votació.

Des de l'Ajuntament de La Jonquera, es dona les gràcies a veïns i entitats del poble per participar en la fase de presentació de propostes, demostrant un cop més les ganes d'implicar-se i participar en els afers públics dels jonquerencs i jonquerenques.