El sommelier Josep Miquel Guasch i l'Ajuntament de Peralada organitzen una marató de tastos de vins al Claustre romànic de Sant Domènec, a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. L'activitat durarà 10 hores amb la participació de 10 cellers de la Ruta del Vi DO Empordà i s'emmarca dins de la programació del festival Vívid, que s'està celebrant durant aquest mes d'abril. Els mateixos elaboradors de cada celler participant presentaran els seus vins en sessions d'una hora de durada.

L'impulsor de la iniciativa ha destacat que tenia moltes ganes d'organitzar alguna activitat benèfica relacionada amb la seva passió, el món del vi, i que contribuís "a fer territori". "Volia unir els vins del territori, els nostres vins de l'Empordà, amb una activitat solidària a favor d'una entitat tant del territori com és l'Oncolliga", ha explicat.

Cada tast té una capacitat màxima de 10 persones i els tiquets es poden adquirir online. Els beneficis de l'activitat es destinaran íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona perquè pugui seguir endavant amb la seva tasca d'ajuda als malalts de càncer.