El diputat gironí de la CUP, Dani Cornellà, visita amb membres de l'entitat el paratge natural de l'Albera per conèixer els diferents projectes de centrals eòliques previstos al territori.

L'entitat "Albera lliure de Molins" va presentar a finals de març el manifest en contra dels projectes eòlics projectats a la comarca de l'Alt Empordà. La CUP nord-oriental va acordar adherir-se al manifest en nom de totes les candidatures d'unitat popular de les comarques gironines.

Ara, el diputat de la CUP, Dani Cornellà ha visitat els membres de l'entitat per conèixer de primerà mà els diferents projectes de centrals eòliques previstes a l'Albera i els efectes que aquests tindran sobre el territori.

Entre ells destacar el Galatea (10 molins), el Cronos (4 molins), el Terrades (5 molins), el Querols (5 molins) i el Bosquerós (7 molins) que afecten els municipis de la Jonquera, Cantallops, Capmany, Agullana i Biure.

El diputat va traslladar-los el compromís de la CUP en aconseguir una moratòria dels nous projectes de grans centrals solars i eòliques, arran de la proliferació d'aquests projectes arreu del territori, conseqüència del Decret Llei 16/2019 aprovat pel Parlament, amb l'unic vot en contra de la CUP.

La formació independentista també proposa que s'iniciï un procés legislatiu complet que repensi una estratègia de país consensuada entre els diferents agents afectats.