13 de abril de 2021
13.04.2021
L'Empordà
L'Escala

L'Escala adjudica la recollida de residus i neteja viària per 24 milions i una durada de 8 anys

El nou contracte amb Urbaser inclou la renovació de tots els contenidors, la flota de vehicles i un increment de la freqüència del servei

13.04.2021 | 16:36
L'Escala renova el servei de neteja de la vila.

El ple de l'Ajuntament de l'Escala ha adjudicat a l'empresa Urbaser SA el contracte del servei de recollida de residus sòlids urbans, neteja viària i gestió de la deixalleria municipal per als propers vuit anys, amb un cost global de 24.284.408 euros (3.035.551 euros/any) i importants millores previstes.

Amb el nou contracte s'inclouen substancials millores del servei, que inclouen la renovació de tots els contenidors actuals, així com de la flota de vehicles i un increment de la freqüència de neteja i recollida. A part de renovar els contenidors actuals, també es preveuen 40 noves àrees amb agrupacions de tres contenidors cadascuna per als diferents residus. També s'inclou la implantació de la recollida de fracció orgànica i el contracte també preveu incorporar accions que poden representar un augment del 20% del cost (amb què es podria arribar a gairebé els 30 milions), les quals es decidiran a partir d'una comissió en la qual estaran representats els diferents grups municipals.

La proposta presentada per Urbaser SA, que ja era l'actual concessionària del servei, inclou també, com a millores afegides, campanyes de sensibilització valorades en gairebé 14.000 euros l'any, així com invertir uns 7.500 euros l'any en la renovació de papereres i una borsa de 2.500 hores anuals per a serveis addicionals i extraordinaris de neteja que pugui encarregar l'Ajuntament i de 500 hores anuals per netejar xiclets dels espais públics.

Un cop adjudicat el servei, les millores s'han de començar a implantar en els propers mesos i la majoria de renovacions, tant de maquinària com de contenidors, s'han d'executar dins d'aquest any.

"Aquest és un contracte de gran importància, amb un plantejament ambiciós per millorar la neteja a la via pública i la gestió dels residus, per ser més efeicients, més sostenibles i més compromesos amb el medi ambient", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, el qual remarca que l'Ajuntament s'ha donat de mecanismes de fiscalització per tal de garantir el seguiment del dia a dia del servei i reclamar a l'empresa concessionària la millora de la situació actual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent