Diversos agents de la Guàrdia Urbana de Figueres han tornat a sortir avui al carrer a manifestar el seu descontent pel canvi del quadrant horari que el govern va decidir tirar endavant la setmana passada. Des de primera hora del matí s'han fet sentir a la plaça de l'Ajuntament i, més tard, s'han dirigit a la Prefectura de la Guàrdia Urbana (al costat de l'OMAC).

Des del SAP-Fepol, sindicat majoritari a la plantilla del cos policial figuerenc, continuen reivindicant que el canvi de quadrant es faci amb un acord negociat i no descarten tirar endavant mesures judicials. Fins que s'implementi el canvi de quadrant - "que no sabem si serà un o dos mesos" -, des del sindicat asseguren que continuaran concentrant-se cada dilluns davant de la comissaria de la Guàrdia Urbana, "no cessarem en les nostres reivindicacions", indica el delegat sindical de SAP-Fepol a comarques gironines, Sergi Fernández.

Els agents denuncien que se'ls ha mentit, "ja venia imposat el canvi horari, no s'ha negociat res", diu Fernández. Per aquest motiu, des del sindicat adverteixen que una altra de les accions que es plantegen és fer escraches de la ciutat als actes públics que facin.

Pressió per fer més denúncies

Els agents manifesten estar "cansats" per la situació i això podria haver fet baixar l'índex de denúncies a la ciutat. En aquest sentit, alerten que estan rebent pressions, "en forma de recomanacions", per incrementar el nombre de denúncies de fets delictius i inspeccions.