S'ha acabat el segon trimestre i, a l'escola Sol i Vent de Vilafant, els últims dies abans de les vacances de Setmana Santa han estat d'allò més especials. S'ha organitzat dins l'àmbit d'escola una setmana de la ciència. «Tot va començar amb una proposta dels més grans que ha aconseguit engrescar i fer participar de la ciència a tothom», segons explica l'equip de mestres.

Els més petits han rebut la «visita» d'Albert Einstein que els ha explicat quina és la feina d'un científic i els ha fet riure amb un munt d'anècdotes de la seva vida. A cicle inicial, han treballat les dones científiques, per grups han buscat informació, han debatut i han compartit amb la resta de l'escola tot allò que han après.

I l'alumnat de cicle mitjà i cicle superior ha estat l'encarregat de preparar els experiments pel dia de la fira científica. Aquesta fira s'ha portat a terme l'últim dia abans de les vacances. S'han repartit divuit estancs pel pati i l'hort de l'escola. S'ha organitzat de tal manera que, en petit grup i tenint present les mesures de seguretat, tothom hagi pogut passar a veure tots els experiments.

«Veure la il·lusió en els nens i nenes, la implicació i l'esforç de tot el claustre i l'alumnat ha estat màgic», diuen. Fa un any estàvem en ple confinament i, al Sol i Vent, mestres i alumnes «valoren més que mai el fet de poder estar a l'escola». Al setembre van poder fer el tancament del curs passat amb un comiat als de sisè i han continuat celebrant les diferents festes. Perquè, tot i que la Covid està present i fa que s'hagin d'anar reinventant, les ganes i el treball de tota la comunitat educativa ajuden a trobar la manera de fer-ho.