El ple municipal de l'Ajuntament de Figueres ha aprovat la modificació de dues ordenances municipals. Per una banda, la de protecció, control i tinença d'animals, que ha obtingut el suport unànime de la corporació municipal, i, per una altra, la de circulació.

La regidora responsable de l'àrea de Benestar Animal, Sònia Trilla, ha celebrat la implicació dels diferents grups i "totes les aportacions en positiu" que s'han rebut en la redacció de l'ordenança de protecció, control i tinença d'animals i el resultat obtingut. Trilla destaca el pas endavant que es fa amb aquesta ordenança i remarca la importància d'alguns dels punts que s'han afegit com permetre l'accés d'animals de companyia als equipaments municipals i establiments de concurrència pública.

El ple també ha aprovat la constitució d'una Taula de Benestar i Protecció Animal.

Ordenança de circulació

La modificació de l'ordenança de circulació, que es fa per ajustar-la a la normativa actual, s'ha aprovat amb l'únic suport de l'equip de govern. Els canvis s'han fet sobre una quinzena d'articles entre els quals destaca la reducció de la velocitat genèrica de la ciutat i regular l'ús dels vehicles de mobilitat personal.