30 de març de 2021
30.03.2021
L'Empordà
ENTREVISTA
Ajornem l'entrevista dels lectors a l'alcaldessa de Roses per motius personals
Figueres

Figueres convoca ajuts per a entitats culturals, educatives, juvenils, esportives i veïnals

El termini per a la presentació de sol·licituds comença el dia 1 d'abril i s'allarga fins el dia 20

30.03.2021 | 13:12
Figueres convoca ajuts per a entitats culturals, educatives, juvenils, esportives i veïnals

L'Ajuntament de Figueres ha aprovat la convocatòria per a l'atorgament de subvencions adreçades a entitats culturals, educatives, juvenils, esportives i veïnals que desenvolupin projectes, activitats i serveis estables d'utilitat pública i d'interès social durant el 2021. S'hi destina en total 483.600 euros.

Atesa la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i les conseqüències que ha portat tant en l'execució dels programes d'activitats de les entitats com en la manca de certeses a l'hora de planificar els propers exercicis, excepcionalment la convocatòria, tal i com ja es va fer l'any passat, es planteja amb caràcter anual.

Aquesta convocatòria, també contempla tal i com també es va fer amb la del 2020, l'ampliació del 30 al 50% de la despesa subvencionable, tenint en compte que moltes entitats no han pogut desenvolupar l'activitat inicialment programada però, no obstant això, han hagut de fer front a despeses estructurals de l'entitat. Per la qual cosa es considera oportú establir que en la present convocatòria les despeses de manteniment i estructura (lloguer, llum i similars) puguin justificar-se fins a un màxim del 50% sobre el total del projecte, activitat o servei.

Aquests ajuts econòmics hauran de fomentar projectes, activitats i/o serveis estables que tinguin per finalitat: millorar la cohesió social de la ciutat; fomentar valors socials, educatius, culturals, esportius i de diversitat i integració, així com noves formes de participació; contribuir a garantir la qualitat de la salut a la ciutat; promoure, defensar i garantir els drets de la ciutadania; promoure la igualtat; millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties i les seves famílies; fomentar la integració i la normalització de persones amb discapacitat; vetllar per la qualitat de vida de les persones grans; ampliar l'oferta formativa de la ciutat fent possible la formació continuada; promoure l'educació i la formació de qualitat com una eina per al progrés personal; fomentar la participació i impulsar l'accés de la ciutadania a la cultura, i fomentar oportunitats entre els joves per a que puguin desenvolupar els seus projectes de vida i les seves expectatives.

El període de presentació de sol·licituds és de l'1 al 20 d'abril. Es pot consultar tota la documentació necessària al web de l'Ajuntament de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent