El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat un conveni per reactivar tretze estacions de regeneració d'aigua situades a municipis de la Costa Brava. L'acord, que se subscriurà amb el Consorci d'Aigües Costa Brava Girona, té com a objectiu augmentar el funcionament de les plantes altempordaneses de Portbou, Colera, Llançà, Cadaqués, el Port de la Selva, Roses, Castelló d'Empúries i l'Escala; les de Torroella de Montgrí i Castell-Platja d'Aro, al Baix Empordà, i les de Lloret de Mar, Tossa i Blanes, a la Selva.

El conveni preveu que l'ACA assumeixi el finançament de les actuacions necessàries per poder augmentar la producció i el Consorci s'encarregui de l'explotació. L'ACA cobrirà les despeses de manteniment, control analític, reposicions i millores de les instal·lacions mentre que el Consorci serà l'encarregat d'explotar les plantes d'acord amb les consignes establertes per l'ACA i les necessitats dels diferents usuaris.

Un 14% en un any

Un 14% en un any Les despeses variaran en funció del volum tractat i aportat i de les infraestructures en servei. L'objectiu de l'acord és incrementar la producció d'aigua regenerada per a usos ambientals, agrícoles, industrials i municipals.

Durant el 2019, s'han produït 39 hm3 l'any d'aigua regenerada. Aquesta xifra suposa un 14% més respecte a l'any anterior. Seguint amb aquesta línia, l'ACA preveu que en un període de 5 anys s'arribi fins als 100 hm3 en l'ús de l'aigua regenerada. Durant el període 2020-2021, l'ACA destinarà 13,5 MEUR per activar nous sistemes terciaris i mantenir el funcionament dels ja existents.