El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha repartit 35 lectors de xips entre els ajuntaments que tenen delegat el servei de recollida d'animals domèstics perduts o abandonats. Aquest aparell facilita la tasca d'identificació quan un animal domèstic es perd.

La consellera de Medi Ambient Anna Palet remarca que amb aquesta iniciativa «els ajuntaments de la comarca que s’hi han adherit faran un salt qualitatiu en la gestió dels animals perduts i, sobretot, millorant el benestar animal».

L'eina, que estarà disponible als consistoris que ho han sol·licitat, permet conèixer les dades de l'animal, del seu propietari i saber de quin municipi és. D'aquesta manera es permetrà «reduir angoixes de l'animal i del propietari, i també aconseguir un estalvi de diners», indica el tècnic del Servei de Protecció Animal de l'Àrea de Medi Ambient del Consell, Òscar Sagué. A més, afegeix que aquesta acció «també és una invitació als ajuntaments perquè facin campanyes de registre d'animals i vegin que amb aquesta eina ho solucionaran tot molt més ràpidament».

Per a fomentar el seu ús, la institució comarcal ja ha començat a fer formacions per ensenyar als diferents consistoris el seu funcionament. Des del Consell recorden l'obligació que gossos, gats i fures estiguin identificats mitjançant la implantació d’un microxip.