L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós i l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, està portant a terme la implantació d'un nou sistema informatitzat per a la gestió dels residus a la deixalleria municipal d'Avinyonet de Puigventós.

A dia d'avui, ambdues entitats consideren que és molt important conèixer la quantitat de residus generats i controlar-ne el posterior tractament. És per aquest motiu que mitjançant aquest sistema informàtic es portarà un registre, tant de les entrades com de les sortides, dels residus de la instal·lació. Amb aquest sistema de gestió es podrà confeccionar una base de dades que permetrà consultar-lo a través de la pàgina web de l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà han anunciat conjuntament que els veins del municipi ja haurien d'haver rebut gratuïtament la targeta d'usuari i que aquesta targeta s'haurà de presentar a la persona responsable de la instal·lació cada vegada que es vulgui accedir a la deixalleria. No caldrà que sigui el mateix titular sinó que ho podrà fer qualsevol membre de la família. En cas que es desitgi una còpia o bé s'hagi extraviat, s'haurà de comunicar al responsable de la deixalleria, a l'Ajuntament o a l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, abonant l'import corresponent per a la seva duplicitat, que és de 1,04€. L'ús de la targeta serà obligatòria a partir de l'1 d'abril de 2021.