Aquest diumenge, 14 de març, al matí, prop de 40 voluntaris han dedicat dues hores a recollir més de 2.000 quilograms de brossa a la zona del Cap de Creus. L'organització ha anat a càrrec de l'Associació Cuidem Cadaqués i l'Associació Amics de la Natura de Cadaqués, amb el suport de Platges Netes de Llançà. Una bona colla de voluntaris s'ha unit per fer la recollida de residus que han anat trobant per l'entorn natural, una acció mediambiental que es fa de forma regular per mantenir el perímetre net.

La campanya de neteja s'ha dut a terme principalment al parc de Tudela, en ple Parc Natural de Cap de Creus, a l'antic Club Mediterranée. Entre les deixalles que els voluntaris han anat trobant llançats per terra, hi havia, sobretot, runa, vidres i plàstics, plats, gots, ampolles i piles, brossa acumulada a causa dels forts temporals i llançada, com lamenten els promotors de la neteja, per visitants incívics sobre el territori empordanès. La direcció del parc natural s'ha ofert a recollir i abocar de forma correcta, al llarg d'aquesta setmana, la muntanya de residus que s'ha acumulat durant la recollida.

Els voluntaris participants de la jornada de neteja.

Els organitzadors d'aquesta jornada de recollida de deixalles es feliciten que entre els voluntaris que han participat en l'acció hi hagi persones de totes les edats que hi han anat "amb moltes ganes". Destaquen l'èxit de la campanya d'aquest diumenge, que ha estat marcada per la forta tramunana que bufava.

Un dels participants ha lamentat que la gran majoria de la brossa acumulada, el 99%, prové de l'abocador de l'antic Club Mediterranée, i molta d'aquesta es remunta al 2010, any en què va ser enderrrocat aquest complex.

Una de les voluntàries carregant deixalles.