L’Ajuntament de Vilajuïga posa en marxa un Pla Local de Joventut que tindrà validesa pels propers 4 anys (2021-2024) i que pretén recollir les necessitats que tenen els joves del municipi, així com propostes per satisfer-les. La redacció d’aquest pla es farà per part de l’empresa Neòpolis, que compta amb una llarga trajectòria en l’elaboració d’aquests estudis.

El Pla Local de Joventut donarà resposta, a través d’una correcta planificació i a polítiques integrals que afecten diverses àrees de l’Ajuntament, les mancances reals dels i les joves del municipi. Per definir aquestes polítiques es tenen en compte els següents eixos de treball: educació, ocupació, habitatge, cohesió social, salut, cultura i oci i associacionisme (els quals es detallen en el Pla Nacional de Joventut de Catalunya).

La importància de la participació

Per a la seva elaboració, es comptarà amb la participació activa dels i les joves que conformen aquest col·lectiu. És per això que es realitzarà almenys una sessió participativa amb la que s’intentarà comptar amb joves que representin la veu dels diversos grups d’edat. En aquesta trobada es debatrà sobre la situació actual i es recolliran propostes de millora.

A més, per completar el PLJ serà indispensable la participació de l’equip de govern així com la d’un grup d’experts implicats en el col·lectiu jove, ja sigui des de l’Espai Jove, l’escola o l’institut i diverses persones que acostumen a tractar i treballar-hi cada dia.