L'AEIG (Agrupament Escolta i Guia) Sant Pere i Xiprers al Vent de Figueres, juntament amb l'AEIG Xots, de Castelló d'Empúries, i l'AEiG El Cau de Vilafant tenien previst concentrar-se a la plaça de l'Ajuntament de Figueres, aquest dissabte, reclamant una ampliació del lleure juvenil per a les edats a partir de secundària. La nova flexibilització de les restriccions a partir d'aquest dilluns 8 de març amb la qual es permet el lleure educatiu també als de secundària, batxillerat i cicles de formació professional, va fer desconvocar la protesta.

Dins l'àmbit de tot Catalunya, les agrupacions del lleure havien convocat una protesta general sota el lema Descongelem el lleure denunciant que durant molts mesos el govern i les administracions «han menystingut l'associacionisme educatiu i oblidat el dret a l'educació en el lleure d'infants i joves del país», assenyalen en el manifest conjunt.

Així i tot, per part de les agrupacions altempordaneses continuen mostrant la seva indignació amb el tracte rebut. «El lleure és segur i essencial, i ho ha estat sempre», remarquen des de l'AEiG Sant Pere. Des de l'agrupació figuerenca lamenten «com s'ha tractat tot aquest temps», ja que «se'ns ha prohibit durant molt de temps quan realment era essencial per als infants, i en el moment en què se'ns ha permès retornar a l'activitat s'ha fet sense tenir en compte de quina manera fem la nostra activitat, i quins són els nostres objectius pedagògics».

Per això, tot i decidir cancel·lar la concentració, «seguim organitzades per generar espais d'educació crítica, creixement compartit i cohesió social». En aquest sentit, continua la seva reivindicació perquè consideren que «el retorn a l'activitat ha tingut una resposta errònia».