05 de març de 2021
05.03.2021
L'Empordà
8M - DIA DE LA DONA TREBALLADORA
Roses

Roses celebra el 8M amb la lectura del Manifest i activitats culturals paral·leles

El Dia de la Dona Treballadora es farà una lectura del manifest davant de l'Ajuntament

05.03.2021 | 12:44
Roses celebra el 8M amb la lectura del Manifest i activitats culturals paral·leles

El proper dilluns 8 de març, tindrà lloc a Roses la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones, acte que es durà a terme davant de l'Ajuntament a les 12 del migdia, i al qual l'Àrea d'Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania ha convidat a tots els regidors i regidores de la corporació a participar. Paral·lelament, i emmarcats dins els actes de commemoració del 8M, el Departament de Cultura de l'Ajuntament ofereix a Ca l'Anita fins al 14 de març l'exposició "La tercera mirada", i la representació de "Yerma" al Teatre Municipal, programada per a aquest dissabte, però que s'ha hagut de postposar al 18 d'abril per malaltia d'un component de la companyia.

Enguany, la commemoració del Dia Internacional de les Dones centra les seves reivindicacions en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que encara s'exerceixen sobre les dones.

Segons informa l'Institut Català de les Dones, durant el confinament domiciliari estricte (març-abril de 2020) les dones van manifestar en gairebé el 60% que eren les que s'ocupaven de manera principal o en exclusiva de les tasques domèstiques, tot i que la seva presència en les ocupacions de primera línia era majoritària: 64% en venda de productes bàsics, 86% en personal de neteja, 80% en personal de serveis socials, 84% en personal de residències per a gent gran i 70% en personal sanitari i farmacèutic.

Parant una especial atenció en evitar que aquesta crisi suposi un pas enrere en cap dels avanços socials assolits els darrers anys, la campanya "Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables", vol conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabiltiat efectiva.

La iniciativa va adreçada sobretot als homes per avançar de manera conjunta cap a la igualtat efectiva de dones i homes i per trencar estereotips que encara són ben arrelats respecte a les tasques domèstiques, de cura de les persones dependents i de les obligacions escolars de filles i fills, que han recaigut majoritàriament sobre les dones.

Més informació sobre el Dia de la Dona a l'Alt Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent