L’Ajuntament de Castelló d’Empúries activa un servei d’ajut per a la tramitació electrònica. L’objectiu d’aquest nou servei telefònic i telemàtic OAC 360 és el de facilitar l’accés i interacció dels usuaris amb els procediments electrònics impulsats des del consistori, resolent les incidències amb què aquests es puguin trobar durant les seves tramitacions.

Es resoldran dubtes sobre aspectes relacionats amb la presentació d'instàncies electròniques, amb l’ús de plataformes de contractació, amb la recepció de notificacions electròniques, amb inscripcions telemàtiques, entre d’altres.

Es tracta d’un servei totalment gratuït, amb el qual es vol afavorir un fàcil accés als tràmits municipals i familiaritzar

particulars, empreses i entitats amb les noves plataformes telemàtiques que permeten una relació amb l’administració més eficaç i còmoda. El servei permetrà fins i tot la connexió remota amb el PC de l’usuari, si aquest ho autoritza, per a la resolució d’incidències.

Aquest nou servei és un pas més que fa l’Ajuntament per afavorir el fàcil accés als tràmits municipals que es poden fer online dins el procés d’implantació de l’administració electrònica que permet fer tràmits des de qualsevol lloc,

durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.