18 de febrer de 2021
18.02.2021
L'Empordà
Figueres

El Consell Comarcal presenta la campanya "Fem Salut" a tots els joves de tercer d'ESO

Nova edició de la campanya d'alimentació saludable que fa Joventut per transmetre bons hàbits

18.02.2021 | 11:16
Aquesta llibreta s'entregarà a cada alumne de tercer d'ESO de la comarca

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà suma 23 edicions de la campanya d'alimentació saludable que du a terme l'àrea de joventut amb l'objectiu de transmetre els hàbits saludables i la millora del comportament alimentari dels i les joves de la comarca. A causa de les dificultats organitzatives a causa de les restriccions provocades per la pandèmia s'ha reformulat la proposta evitant la visita que feien a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà on els joves manipulaven aliments, aprenien a realitzar receptes amb aliments frescos i es realitzaven dinàmiques sobre nutrició i els trastorns de conducta alimentària.

L'Oficina Jove de l'Alt Empordà ha creat una proposta alternativa per donar resposta a les necessitats educatives en matèria de Salut, oferint una llibreta amb informació relacionada amb la salut jove (Fem Salut), i englobant les següents temàtiques: Hàbits saludables, Salut Emocional, Sexualitat i Afectivitat, Violències Masclistes, Trastorns de conducta alimentaris, Nutrició, Esports, Primers Auxilis, Sortir de festa i Adiccions TIC.

Aquesta edició es planteja més ambiciosa, ampliant temàtiques amb l'objectiu d'esdevenir un recurs de salut fonamental pels joves de secundària. Aquesta llibreta s'entregarà a cada alumne de tercer d'ESO de la comarca, acompanyada d'una dinàmica de presentació al centre educatiu per tal de reflexionar i donar peu a dubtes i preguntes que tinguin els i les joves. També s'han creat un seguit de recursos digitals que serviran d'eina de treball si el professorat o alumnat vol aprofundir en alguna de les temàtiques.

Enguany, tots els instituts de la comarca han volgut participar de la iniciativa i es contempla que un total de 1.800 alumnes d'entre 14 i 15 anys rebran aquesta informació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent