Desenes de persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça de l'Ajuntament de Figueres reclamant la llibertat del raper Pablo Hasél. La protesta es convocava a moltes ciutats de l'Estat hores després d'haver conegut la seva detenció per part dels Mossos d'Esquadra a la Universitat de Lleida.

La concentració va ser pacífica, on es va reproduir música del raper detingut i es va llegir un poema del difunt Joan Margarit. Diverses personalitats de la política figuerenca es van poder veure a la plaça, entre elles, l'alcaldessa Agnés Lladó, que també va voler mostrar a Twitter la seva solidaritat.

Pablo Hasél va ser condemnat per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia a les lletres de les seves cançons i publicacions a Twitter. El passat divendres 12 de febrer es va esgotar el termini perquè Hasél entrés a la presó per complir la condemna de nou mesos i un dia de presó que va ordenar l'Audiència Nacional. Dilluns va decidir tancar-se al rectorat de la Universitat de Lleida, amb el suport de desenes de persones, i a la matinada, diversos Mossos d'Esquadra de la BRIMO entraven al rectorat per detenir-lo.

Hores abans, ell publicava a Twitter alguns dels tuits pels quals se'l condemna.

Es tracta del primer cantant espanyol que entrarà a la presó per les lletres de les seves cançons. Diferents col·lectius i ciutadania van voler donar-li suport i reclamen la seva llibertat. A ciutats com Girona es van convocar manifestacions multitudinàries que van acabar amb aldarulls.