L'Ajuntament de Vilajuïga inicia aquesta setmana una campanya per realitzar el compostatge casolà al municipi. L'objectiu és donar una vintena de compostadors a diversos particulars que estan interessats a fer compost per al seu propi jardí o hort.

Aquesta iniciativa, que recupera la de l'any 2008, permet donar continuïtat a la sèrie d'actuacions de millora en la recollida de la fracció orgànica (FORM). Dels vint compostadors que es repartiran, vuit ja són per a veïns que, en el seu moment, es van interessar i que es trobaven en llista d'espera. Ara, es fa una crida a més interessats que vulguin aconseguir un compostador. Aquests hauran d'entrar una instància a l'Ajuntament en la qual es comprometin a seguir les recomanacions de la tècnica que els informarà del procediment per fer compostatge fins a l'obtenció del compost. Totes les persones que rebin un compostador comptaran amb fins a tres visites gratuïtes d'assessorament tècnic i un seguiment acurat en els pròxims anys.

La campanya té l'objectiu d'incentivar la reducció dels residus orgànics, així com la bona classificació d'aquests. L'Ajuntament també ha iniciat una campanya de comunicació per conscienciar la població de la importància de separar correctament i reduir els impropis més habituals.

En el marc d'aquesta campanya mediambiental, també, es visitarà l'escola del poble, amb la que es treballarà en un taller per muntar un compostador.