La primera fase d'adequació del Clos del Pastor, un dels vèrtexs dels espais Víctor Català impulsats per l'Ajuntament de l'Escala, s'ha completat. Aquesta primera fase ha consistit en la consolidació i millora del jardí i de l'edifici de l'antic museu-arxiu de l'escriptora, com a primer pas que ha de permetre començar a fer-hi activitats culturals, a l'espera de desenvolupar el projecte de museïtzació de l'espai.

Els treballs han inclòs el tractament i ignifugació de la fusteria, la millora de tots els tancaments, l'accessibilitat de l'espai i tornar a posar en funcionament la característica font del jardí, entre altres aspectes. Aquesta intervenció a suposat una inversió de més de 50.000 euros, la meitat dels quals han estat aportats per la Diputació de Girona, a través del Pla de Monuments.

L'Ajuntament de l'Escala va adquirir el Clos del Pastor l'any 2017, dins d'un acord que va incloure la cessió del fons personal de l'escriptora, que conservava el seu hereu, Lluís Albert, del qual formaven part, entre moltes altres peces, l'original de l'obra Solitud.

Bona part dels documents s'han restaurat i són a l'Arxiu Municipal de l'Alfolí de la Sal. A l'edifici, hi ha el primer espai Víctor Català. En aquest espai, s'hi pot veure una rèplica de l'original de Solitud, entre altra documentació, obres i estris de l'escriptora escalenca.

També queda pendent la restauració i consolidació dels antics bancs modernistes que hi ha al jardí.