13 de febrer de 2021
13.02.2021
L'Empordà
Figueres

Montserrat Minobis tindrà un carrer amb el seu nom a Figueres

La periodista figuerenca va ser la primera degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la primera dona directora de Catalunya Ràdio

13.02.2021 | 12:23
Montserrat Minobis.

El periodista Francesc Cruanyes anuncia que la comissió de nomenclàtor de l'Ajuntament de Figueres ha decidit posar el nom d'un carrer a Montserrat Minobis. Figuerenca de naixement i una de les fundadores de Ràdio 4, destaca per ser la primera degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i primera, també, dona directora de Catalunya Ràdio durant el 2004 i 2005.

La llarga trajectòria periodística de Minobis comença a la capital de la tramuntana l'any 1961 a Ràdio Popular de Figueres. Més endavant, s'incorporà a Ràdio Espanya a Barcelona on va presentar el primer informatiu en català de la cadena. La seva professionalitat i el seu caràcter tenaç, la porten a ser guardonada amb la prestigiosa Creu de Sant Jordi, amb cinquanta-quatre anys.

Ara, part del llegat i de la seva fidel lluita per la igualtat de gènere, es mantindran vius en un dels carrers de la ciutat.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent