La Plataforma Albera Lliure de Molins (Allimo), presentada aquest cap de setmana a Capmany, ha fet públic els seus objectius amb un manifest que acaba demanant que el paratge natural es converteixi en parc natural per a garantir-ne la seva protecció davant l'allau de projectes de parcs eòlics que es volen implantar en el territori.

Amb pancartes que abanderen el lema de l'agrupació, l'associació va exposar el seu manifest Salvem l'Albera-Aturem el «Parc» eòlic. L'agrupació ha agraït la «dedicació» de l'Ajuntament en aquest tema. La plataforma ha nascut «davant l'allau de projectes de generació d'energia elèctrica mitjançant aerogeneradors a l'Albera i a tota la comarca, amb més de 30 aerogeneradors de 200 metres d'altura presentats fins ara, i de la possible i probable reactivació dels projectes aturats fa uns deu anys, que podrien suposar la implantació de 100 aerogeneradors més».

Els membres d'Allimo mostren «el més enèrgic i contundent rebuig als projectes dels parcs eòlics que afecten els municipis d' Agullana, Biure, Capmany, Cantallops i la Jonquera, a més d'altres poblacipons més allunyades de l'Albera.

Amb aquesta finalitat, demanen «l'aturada urgent de tots els avantprojectes que s'estan tramitant per part de la Ponència d'Energies Renovables», la «moratòria de totes les instal·lacions industrials de generació d'electricitat mitjançant fonts d'energies renovables a l'Alt Empordà fins a l'aprovació d'un Pla Comarcal de l'energia» i que «aquest Pla Comarcal aposti per al desenvolupament de les energies renovables sota criteris de descentralització i participació ciutadana i tingui en compte la preservació de tots els espais d'interès natural, cultural i paisatgístic». També volen que l'Albera sigui Parc Natural.

Llegiu el manifest obrint aquest enllaç.