Tot i les restriccions de mobilitat i horàries per prevenir els contagis de la Covid-19, la campanya electoral per les eleccions al Parlament de Catalunya 2021 segueix el seu ritme i els partits ja han encetat els dies de mítings i actes electorals

Aquí trobareu els actes que s'han fet fins ara a l'Alt Empordà:

Dilluns 1 de febrer: Àngels Chacón (PDeCat) visita Figueres

La cap de llista del PDeCAT a les eleccions catalanes, Àngels Chacón, ha acusat JxCat de fer la feina "bruta" a tots aquells que volen dividir l'independentisme. La candidata ha assegurat que "sap molt greu" que alguns partits els vulguin "excloure" i ha afirmat que al moviment independentista "no hi sobra ningú". L'exconsellera d'Empresa i Coneixement ha celebrat aquest dilluns un acte de campanya a Figueres i ha traslladat el seu suport a l'acte organitzat per Òmnium Cultural amb els líders independentistes presos. La candidata ha reclamat l'amnistia per "normalitzar" la situació política, així com un referèndum vinculat, el reconeixement internacional i una unitat "estratègica" dels partits independentistes.

"Sense una unitat estratègica per decidir com avançar, no assolirem mai la independència", ha assegurat la candidata del partit a les eleccions. Per aquest motiu, Chacón ha afirmat que "sap molt greu" que partits com JxCat vulguin "apartar" el PDeCAT i ha assegurat que aquest gest fa la feina "bruta" a tots aquells que fomenten el "divideix i venceràs".

L'acte s'ha celebrat davant la Torre Galatea de Figueres, un dels edificis del Teatre - Museu Dalí. "En el bressol del surrealisme, volem parlar del surrealisme amb connotacions pejoratives", ha manifestat el número dos de la llista de la demarcació de Girona, Jordi Masquef. El candidat ha denunciat la "surrealista situació" en què quatre formacions polítiques -entre elles el PSC i ERC - el van "apartar" de l'alcaldia i ha demanat "coherència" en els pactes postelectorals.

Dimarts 2 de febrer: Pablo Casado (PP) a Figueres i Girona

El president del PP, Pablo Casado, recorda que el corredor mediterrani té un gran impacte a Catalunya i assegura que el PP reclama l'execució de projectes pendents, com l'estació a l'aeroport Girona-CostaBrava, a Viloví d'Onyar (Selva). En aquest sentit, el president popular també retreu al govern espanyol que el tram murcià hagi arribat «amb dos anys de retard».

Casado ha parlat d'infraestructures durant una visita a Figueres, on també s'ha compromès a reclamar per a les comarques gironines el desdoblament dels trams de l'N-II amb més incidència d'accidents, l'autovia de Llançà, la variant d'Olot, el perllongament de la C-32 o el condicionament de l'N-260.

En matèria econòmica, Casado ha definit el pla de rescat dels sectors més afectats per la crisi econòmica, com l'oci, la restauració, el turisme o la cultura. El candidat del PPC a Catalunya, Alejandro Fernández, porta el seu programa electoral un pla en clau catalana i ara Casado en fa l'extrapolació per al conjunt de l'Estat.