El president del PP, Pablo Casado, denuncia que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha incomplert «tota la normativa electoral» en inaugurar aquest dilluns el tram de l'AVE entre Madrid i Múrcia que s'integra al corredor mediterrani. Casado apel·la a la Junta Electoral Central que determini si l'acte va en contra del «joc net» a la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya. Casado recorda que el corredor mediterrani té un gran impacte a Catalunya i assegura que el PP reclama l'execució de projectes pendents, com l'estació a l'aeroport Girona-CostaBrava, a Viloví d'Onyar (Selva). En aquest sentit, el president popular també retreu al govern espanyol que el tram murcià hagi arribat «amb dos anys de retard».

Casado ha parlat d'infraestructures durant una visita a Figueres, on també s'ha compromès a reclamar per a les comarques gironines el desdoblament dels trams de l'N-II amb més incidència d'accidents, l'autovia de Llançà, la variant d'Olot, el perllongament de la C-32 o el condicionament de l'N-260.

En matèria econòmica, Casado ha definit el pla de rescat dels sectors més afectats per la crisi econòmica, com l'oci, la restauració, el turisme o la cultura. El candidat del PPC a Catalunya, Alejandro Fernández, porta el seu programa electoral un pla en clau catalana i ara Casado en fa l'extrapolació per al conjunt de l'Estat.

Els populars proposen l'IVA reduït del 4% per al sector turístic, programes d'injecció directa de fons per a l'hostaleria, prolongar els ERTO fins que el sector es recuperi, exonerar els autònoms de les quotes per cessament d'activitat i compensar-los els costos fixes, excepcions fiscals municipals, l'ajornament dels deutes tributaris de les empreses afectades per la pandèmia, l'ús dels fons europeus per promoure el turisme o la reducció de les taxes aeroportuàries per incentivar el turisme internacional quan s'aixequin les restriccions.

Sobre la campanya catalana, Casado ha tornat a insistir en la possibilitat que el PSC pacti amb partits independentistes i ha recordat els acords per a la investidura de Pedro Sánchez, per a l'aprovació dels pressupostos de l'Estat o els de diferents ajuntaments i administracions catalanes com la Diputació de Barcelona. «A Catalunya seguim en el dia de la marmota de deu anys arruïnant la convivència social», assegura.