Un brot de coronavirus a la residència Els Arcs de Figueres ha deixat dos morts i 56 contagiats. Del total d'afectats, 40 són residents -dels 67 que hi ha al centre- i deu persones han requerit ingrés hospitalari. En relació als treballadors, n'hi ha 16 de positius d'una plantilla de 64. El primer contagi es va detectar el 7 de gener en un treballador i es van activar totes les mesures de control. Es va sectoritzar la residència i el dia següent va sortir un segon treballador positiu. Aleshores, es va posar en marxa un cribratge que va detectar, en un primer moment, quatre usuaris afectats a la primera planta del centre.

Progressivament, van anar sortint nous casos entre residents de les altres dues plantes i dos treballadors més van donar positiu, tot i que sense simptomatologia.

Des de l'inici del brot, s'han anat detectant nous casos entre treballadors i usuaris que han acabat positivitzant.

Salut preveu realitzar durant aquesta setmana tests serològics als primers residents positius per determinar el seu estat immunològic i poder començar el procés de desaïllament. També es faran proves PCR a 17 usuaris negatius. En els propers dies, a més, s'avançarà en l'administració de la segona dosi de la vacuna contra la covid-19 entre els residents que fins ara no han estat afectats pel brot.

El Departament i l'Agència de Salut Pública asseguren que estan treballant amb la direcció del centre per fer un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb els professionals de la residència, que fan un seguiment diari dels pacients, i de l'Equip d'Atenció Primària de Figueres.