El passat dimecres 27 de gener, el ple de l’Ajuntament de la Jonquera va aprovar dues propostes d’alcaldia claus per continuar fent costat al teixit comercial, productiu i empresarial del municipi i alleugerir la pressió fiscal en aquests moments tan complicats fruit de l’emergència sanitària.

La primera mesura estableix una reducció del 50% de la taxa pel servei de recollida d’escombraries durant el primer trimestre de l’any. Es veuran beneficiats allotjaments, establiments d’alimentació, restauració, perruqueries, estètiques i altres locals industrials o mercantils com locals comercials no alimentaris.

En la mateixa línia, el consistori jonquerenc planteja una segona mesura de suport al teixit comercial del municipi. Durant el primer trimestre de l’any, es redueix un 50% la taxa per parades del mercat dels diumenges. Tant si són habituals com ocasionals es beneficiaran d’aquesta nova bonificació i tindran un descompte de la meitat de la quota íntegra de la taxa.

Davant d’aquesta situació incerta i complicada derivada de la Covid-19, l’Ajuntament de la Jonquera continua prenent mesures per donar suport als sectors comercials i empresarials del municipi. «Posem tots els recursos que tenim a l’abast al servei dels jonquerencs, perquè volem que, quan tot això es normalitzi, la Jonquera continuï sent un poble ple de comerços, bars i restaurants, és a dir, un municipi ple de vida i activitat», explica l’alcaldessa Sònia Martínez.