Aquest dilluns se celebra la 2a edició del Work Experience, una jornada d'orientació professional organitzada per l'Institut Ramon Muntaner de Figueres. L'alumnat de quart d'ESO, batxillerat i cicles formatius tindrà l'oportunitat d'escoltar a un total de trenta-un ponents des de les nou del matí fins a quarts de tres del migdia. Aquest any, i a causa de les restriccions de la covid-19, la jornada es farà de forma telemàtica: els alumnes es podran connectar a la xerrada que més els interessi cada hora.

L'objectiu és donar a conèixer a l'alumnat tot el ventall d'ofertes professionals que s'ajusten als seus interessos. Els ponents parlen de les tasques que realitzen en el seu dia a dia, de les competències i habilitats necessàries, de les perspectives de trobar feina, de les condicions laborals, de la importància dels idiomes, entre altres. La majoria dels ponents són exalumnes de l'institut, enguany destaquem a Enric Ruiz Geli -professor de la universitat Virginia Tech; ha dissenyat construccions com el nou Bulli-, Inés Calvo -directora de qualitat a Espanya del grup O-I que fan ampolles de vidre per Vichy Catalán-, Anna Punsí -periodista de Cadena SER Catalunya-, entre molts altres.

"Des del setembre ja comencem a organitzar la jornada, preguntant a l'alumnat quins cicles formatius o graus voldran estudiar el dia de demà "explica Gerard Pi, coordinador pedagògic de l'institut. Els graus més demandats han estat psicologia, administració i direcció d'empreses, màrqueting, dret i enginyeria informàtica. Pel que fa als cicles formatius, els que més interès han despertat són comerç i màrqueting, així com cuina i gastronomia.