El brot a la residència geriàtrica Les Forques de Vilafant s'ha donat per tancat aquest dimarts, segons informa el Departament de Salut, i torna a ser qualificada de verda. Avui ja s'hi han desplaçat els equips de vacunació per administrar la primera dosi contra la Covid-19 als usuaris i treballadors.

El balanç del brot, que va començar a principis del mes de gener, ha estat de 61 dels 67 residents positius, 16 defuncions, i 32 professionals contagiats. El centre va començar el procés de desaïllament la setmana passada i progressivament s'han fet testos ELISA als usuaris per determinar el seu estat immunològic. Els últims, aquest dilluns, a set usuaris contagiats.

El brot va aflorar quan es va registrar un primer cas en un dels cribratges rutinaris als treballadors que es fan als centres residencials. Immediatament es van activar totes les mesures de contenció i control de la malaltia i es va procedir a sectoritzar la residència. També es va activar un cribratge massiu entre residents i treballadors que inicialment va detectar set positius, sis usuaris i un professional. Progressivament es van registrar nous contagis en residents i treballadors que van manifestar símptomes i en un segon cribratge pocs dies després van aflorar 33 usuaris i 16 professionals que es van acabar positivitzant.

Des del Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública s'ha fet un seguiment i control del brot i de les mesures preventives, juntament amb la direcció del centre. Per la seva banda, des de l'Equip d'Atenció Primària de Vilafant s'han encarregat del seguiment clínic dels pacients.