A l'espera de la resolució definitiva del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 8 de febrer, tot indica que el diumenge 14 de febrer se celebraran eleccions al Parlament de Catalunya. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ja va publicar les candidatures presentades davant les juntes electorals provincials i aquest dijous a mitjanit començarà una atípica campanya electoral.

Les llistes fetes públiques el passat 19 de gener al DOGC revelen que una variada presència de polítics de l'Alt Empordà opten a formar part del proper Parlament. Tenint en compte els resultats de les últimes eleccions (2017), dos tenen possibilitats: Ferran Roquer i Héctor Amelló (Cs), tots dos han estat diputats fins ara, però no s'han de descartar d'altres candidats ben situats a la resta de llistes.

JxCat

Ferran Roquer, alcalde de Borrassà, és diputat al Parlament de Catalunya i repeteix com a candidat número 6 a la llista de Junts per Catalunya (JxCat).

A la candidatura de JxCat també hi ha l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, en el número 12 i el regidor de Figueres i vicepresident del Consell, Josep Maria Bernils, en el número 16.

Cs

Héctor Amelló, actualment diputat al Parlament de Catalunya i regidor a l'Ajuntament de Figueres, es presenta com a número 2 a la llista de Ciutadans (Cs). La seva companya al consistori figuerenc, Elisabet Guillén, és la número 7. Els regidors de l'Ajuntament de Roses, Isabel Machado i José Manuel Alvárez van en cinquena i dotzena posició, respectivament. La regidora de l'Ajuntament de Vilafant, Rebeca López és la darrera altempordanesa, en la posició número 15 de la llista.

CUP

L'altempordanesa i també diputada al Parlament, Natàlia Sànchez, repeteix com a candidata de la CUP amb menys possibilitats que als anteriors comicis, com a número quatre. En aquesta llista també hi ha el castelloní Eloi Güell (7è), l'alcaldessa de Viladamat Maria Dolors Pons (10a) a més dels suplents Oriol Casadevall, Joan Ramon Sanz i Tavi Llorente, alcalde de Vilajuïga.

PSC

L'escalenc Rafael Bruguera, que ja va anunciar la seva retirada en aquest proper mandat, es presenta com a número 15 amb el PSC gironí.

ECP

També des de l'Escala, Albert Pons, regidor d'En Comú a l'Ajuntament de l'Escala, és a les llistes electorals, com a número 12 d'En Comú Podem (ECP).

ERC

L'alcaldessa d'Ordis, Anna Torrentà, és la candidata número 7 a les llistes d'ERC. Anirà acompanyada de la regidora de Castelló d'Empúries, Ester Piris, com a número 16. L'alcalde de Palau de Santa Eulàlia, Xavier Camps i el portaveu d'ERC de Llançà, Guillem Cusí, són suplents a la llista republicana per Girona.

PPC

El Partit Popular de Catalunya (PPC) per Girona compta amb quatre altempordanesos en la seva llista. La primera candidata és l'exregidora de l'Ajuntament de Figueres, Maria Àngels Olmedo. Com a número dos l'acompanyarà Eva Trias,Eva Trias gerent del càmping Illa Mateua de l'Escala. En quarta posició està Daniel Ruiz, president de la Junta Local del PP a Figueres i en novena posició Maria Peña Albacete, candidata a l'alcaldia de Vilafant Maria Peña Albacetea les eleccions municipals de 2019.

Els figuerencs Jordi Masquef i Jordi MasquefAlba Alberttambé es presenten a les llistes. Els dos companys de partit al consistori figuerenc competiran en les eleccions catalanes, tots dos en segona posició. L'exalcalde de Figueres es presenta amb el PDeCat i Alba Albert amb el Partit Nacionalista Català (PNC).Partit Nacionalista Català (PNC).

PDeCat

A les llistes del PDeCat, a Masquef l'acompanyen Xavier Barranco, alcalde de Portbou, Martina Prat (13), Neus Lorca (14) i Olga Reixach com a suplent.

PNC

A les llistes del PNC, a més d'Alba Albert, hi ha tres figuerencs més: Carles Arbolí, regidor de l'Ajuntament de Figueres, Lluís Valero i Miquel Bosch, exregidor de l'Ajuntament de l'Escala.