La Fiscalia ha recorregut a l'Audiència de Girona l'absolució de Montse Mindan. L'alcaldessa de Roses va ser la primera jutjada per desobediència al Tribunal Constitucional per haver facilitat el referèndum del 1-O en el seu municipi i la primera a ser absolta. Segons han informat fonts del ministeri públic, la Fiscalia ha interposat un recurs d'apel·lació contra la sentència. En aquesta, el Jutjat penal número 1 de Figueres concloïa que no estava provat que l'alcaldessa donés "ordres expresses ni tàcites" per a contravenir les resolucions del Constitucional.

El seu company de partit, alcalde del Port de la Selva i President de l'AMI, Josep Maria Cervera, ha fet una publicació a Instagram qualificant aquesta decisió de "de repressió i venjança" i tenint clar que "si parléssim de justícia revocar una absolutòria no és fàcil".

Aquest recurs de la Fiscalia arriba hores després de la condemna del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, a un any d'inhabilitació i una multa de 16.800 euros. L'exalcalde d'Agramunt va ser el segon edil jutjat pel seu paper en l'organització de l'1-O, i el primer en tenir una condemna.