19 de gener de 2021
19.01.2021
L'Empordà
Cadaqués

Sos Costa Brava es federa amb el suport de 24 entitats

El nou estatus jurídic permet tenir una capacitat d'actuació més gran al moviment ecologista a l'hora de presentar recursos per la via judicial

18.01.2021 | 18:56
Sos Costa Brava va aconseguir aturar el projecte urbanístic de Sa Guarda a Cadaqués.

Un total de vint-i-quatre entitats, moltes de les quals tenen seus a l'Alt Empordà, s'han unit per formalitzar el Consell Federal de la plataforma Sos Costa Brava. L'objectiu és guanyar força per «defensar el territori de la Costa Brava, incloent-hi el medi marí, la biodiversitat, el paisatge, i el patrimoni cultural», segons exposen en un comunicat.

Les entitats que integren la federació són: Adac; Amics de la Natura de Cadaqués; Amics de les Illes Formigues; Amics de Tossa; Alerta Sant Feliu; Aturem la C-32; Centre per a la Sostenibilitat Territorial; Depana; Ecologistes en Acció; Fòrum L'Escala Empúries; Grup de Natura Sterna; Iaeden– Ecologistes de Catalunya; Preservem el Maresme; Salvem el Golfet; Salvem la Pineda d'en Gori; Salvem la Platja de Pals; Salvem Solius; Sèlvans; Sos Aiguafreda– Salvem la Costa de Begur; Sos Empordanet; Sos Lloret, i Sos Palafrugell.

El nou estatus jurídic permet a Sos Costa Brava tenir una capacitat d'actuació més gran a l'hora de presentar recursos per la via judicial i en la captació de recursos econòmics i simpatitzants, al mateix temps que propicia la creació de la figura del protector o protectora per tal que persones a títol individual es puguin vincular al moviment de manera estable.

La plataforma es va crear fa dos anys i mig i des d'aleshores aquesta ha estat la seva actuació: «Hem defensat 30 zones en perill; 28 casos urbanístics per a més de 7.000 habitatges, i dues grans infraestructures (C-32 i C-31). A més hem aconseguit el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava, que ha salvat 1.200 ha de territori i evitat més de 15.000 noves cases».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent