El món comercial i cultural de Figueres s'ha vist sacsejat, aquest dilluns, per la mort del comerciant Jordi Bonaterra Vayreda, propietari de la botiga Teixits Matas, una de les més antigues de la comarca. Jordi Bonaterra estava casat amb Maria Pilar Carreras Caussa i tenia quatre fills. Nascut el 1940, va dedicar la seva vida professional a l'empresa familiar coneguda com a Teixits Matas, del carrer Besalú. Ell i la seva esposa representaven la sisena generació d'una família de comerciants que van obrir botiga en aquest carrer el 1812. Joan Matas i Narcisa Giralt en van ser els fundadors. La botiga és avui en mans de la seva filla, Marta Bonaterra Carreras. A part de Figueres, tenia una forta vinculació amb Capmany.

Jordi Bonaterra era fill de Joan Bonaterra Matas, qui fou alcalde de Figueres entre 1946 i 1953, i Mariona Vayreda Trullol. La nissaga Bonaterra Matas va destacar també en el món de les arts, tant en la pintura com en la música. L'any 2019, Jordi Bonaterra i Maria Pilar Carreras van cedir un important fons documental a la Biblioteca Fages de Climent. Aquests darrers anys han reeditat la col·lecció de llibres Els Pobles de l'EmpordàEls Pobles de l'Empordà de Montserrat Vayreda Trullol, tia del finat. Jordi Bonaterra estava vinclat a diverses entitats de la ciutat i se'l podia considerar un activista cultural per les seves aficions i presències en actes i esdeveniments.

La cerimònia de comiat de Jordi Bonaterra Vayreda té lloc, aquest dimarts, a les deu del matí, a l'església parroquial de Sant Pere de Figueres, segons ha informat la Funerària Vicens.