L'àrea de Joventut de l'Ajuntament de l'Escala, en coordinació amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, inicia avui el període d'inscripció al programa Okup'Alt 21, destinat a donar una formació professionalitzadora a joves entre 16 i 24 anys que no treballen ni estudien.

Les inscripcions es duran a terme a l'oficina de Turisme de L'Escala i a l'Oficina Jove de l'Alt Empordà i la formació -dirigida a tasques de manteniment i pintura- es farà del 15 de febrer al 15 de maig, amb un màxim de 10 joves que estaran coordinats per les àrees de Joventut i Serveis.

Okup'Alt 21 és un projecte de formació professionalitzadora gratuïta per a joves de 16 a 24 anys que no treballen i no estudien i poden aprendre un ofici i trobar feina a partir dels coneixements adquirits. La manera d'aprendre l'ofici és totalment pràctica, en petits grups i a l'aire lliure. En el cas del curs de manteniment i pintura que es durà a terme a l'Escala, la formació es farà de dilluns a divendres de 9 a 13h del matí, aprenent com pintar edificis i mobiliari urbà, polir i envernissar, fer petits murs, rehabilitar parets, arranjar voreres, treballs de fusteria i manyeria i obra.

Per complementar la formació es preparen currículums, es fan entrevistes de feina, xerrades sobre emocions, prevenció de riscos laborals, sortides i masterclass, entre altres aspectes.