08 de gener de 2021
08.01.2021
L'Empordà
Figueres

L'Ajuntament de Figueres reforça l'atenció a les persones més vulnerables durant l'onada de fred

El consistori posa en marxa un servei d'acollida als sensellar i reforça la teleassistència de la gent gran

08.01.2021 | 10:54
El servei inclou sopar i dormir i es pot allargar fins que durin les baixes temperatures.

L'Ajuntament de Figueres ha posat en marxa un servei d'acollida per a les persones sense llar durant l'onada de fred. Es tracta d'un espai habilitat amb 10 llits, ampliables a 15. El servei inclou sopar i dormir.

La Guàrdia Urbana de la ciutat proposa a les persones que estan al carrer traslladar-les a aquest espai. Actualment el servei és utilitzat per sis persones, que estan atesos per professionals.

El servei es pot allargar fins que durin les baixes temperatures.

El regidor de Serveis Socials, Jesús Quiroga, explica que "aquest és un servei necessari per donar resposta als col·lectius més vulnerables i perquè no hagin de passar la nit al carrer durant l'onada de fred".

Servei de teleassistència

Per una altra part, l'Ajuntament de Figueres, a través dels Serveis Socials ha reforçat el servei de teleassistència per a les persones grans vulnerables durant l'onada de fred. Es fan trucades telefòniques a la gent gran més vulnerable, és a dir, que viuen sols, que tenen alguna malaltia, alguna discapacitat... per preguntar-los si estan bé, si necessiten alguna cosa i alhora, se'ls dona consells dels que han de fer durant el fred.

Des de l'Ajuntament  s'ha simplificat el servei d'accés de teleassistència. Aquest servei, ja es va reforçar durant el confinament de la primera onada de la pandèmia de la Covid-19.

La regidora de Gent Gran, Ester Marcos, explica que "el nostre objectiu és vetllar per les persones grans més vulnerables, donant-los un servei de proximitat i fent-los un seguiment, sobretot en aquests dies de tan de fred".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent