Del 27 de desembre al 3 de gener Junts ha recollit més de 9.000 signatures a les comarques gironines per poder presentar-se a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer. El partit, que ha aconseguit 52.000 avals arreu de Catalunya, ha multiplicat d'aquesta manera per deu els suports necessaris.

La cap de llista de Junts per Girona el 14-F, Gemma Geis, va destacar que es tracta «d'una xifra extraordinària tenint en compte que hem hagut de compatibilitzar la recollida d'avals amb el seguiment estricte de les mesures de seguretat per evitar la covid, a banda de les baixes temperatures i de les dates en què s'ha fet».

«Una vegada més hem demostrat que som un equip, que fem pinya, que fem xarxa. Són més de 9.000 suports que ens encoratgen per seguir treballant i consolidar-nos com aquesta força central i transversal de l'independentisme», va subratllar la candidata.

Ahir dimecres Junts va presentar davant la Junta Electoral Provincial la candidatura definitiva a la demarcació de Girona, que aquests propers dies es donarà a conèixer públicament en un acte.

L'actual portaveu de JxCat al Parlament, Gemma Geis, liderarà la candidatura de Junts per Catalunya a Girona, acompanyada de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. En tercer lloc hi haurà Salvador Vergés, exsecretari de l'ANC, i en quarta posició Francesc Ten, també diputat. Completaran la llista l'altempordanès Ferran Roquer, diputat i alcalde de Borrassà; Jordi Munell, també diputat i alcalde de Ripoll, i l'exalcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, membre de MES.