Els Mossos d'Esquadra han establert aquest dijous diversos controls en accessos de l'AP-7 i altres vies principals i secundàries de les comarques gironines per detectar els conductors que se salten el confinament municipal. Cap a les dotze dels migdia, diversos efectius n'han establert un a la sortida de l'autopista, al terme de Maçanet de la Selva.

Han aturat diversos vehicles i els han demanat la documentació per comprovar que els seus desplaçaments estan justificats. Està previst que se'n vagin repetint al llarg del dia en diversos punts. Els controls, responen a les noves restriccions aprovades pel PROCICAT i que han entrat en vigor aquest 7 de gener.

"Bon dia, cap on va?" i "la documentació, si us plau" han estat dues de les frases més repetides al control que els Mossos d'Esquadra han establert a la sortida 9 de l'AP-7, a Maçanet de la Selva aquest dijous.

Els agents han desplegat l'operatiu cap a les dotze del migdia, tot i que al llarg del dia d'avui i durant els propers dies se n'aniran produint no només a les principals vies sinó també a les secundàries, coordinació amb les policies locals.

Els agents han col·locat cons just a la sortida del peatge i han aturat desenes de vehicles. L'objectiu: detectar aquells conductors que, tot i l'entrada en vigor aquest dijous del confinament municipal, se l'intenten saltar.

Tot i que el desplegament no ha generat cues ni retencions, els agents han fet aturar diversos vehicles a la calçada per comprovar-ne la documentació i que els desplaçaments estaven justificats.

Alguns han esgrimit que venien del metge o que estaven treballant i d'altres, fins i tot, han intentar evitar-los en detectar la presència policial. Un dels vehicles, que ha intentat aturar-se abans d'entrar al peatge, ha al·legat a preguntes de la policia que desconeixia que des d'aquest dijous ja no es podria sortir del terme municipal.