L’Hospital de Figueres ha estat guardonat en dues categories com a millor centre comarcal de l’Estat espanyol en els Premis BSH - Best Spanish Hospitals Awards, a més de quedar finalista en una tercera.

Aquests reconeixements, que enguany se n’han celebrat la segona edició, valoren l’eficiència sanitària i la qualitat assistencial d’hospitals públics i privats de tot l’Estat a partir de paràmetres metodològics validats per la Sociedad Española de Directivos de la Salud (SEDISA) que inclouen més de 250 indicadors d’eficiència, adequació i qualitat assistencial.

L’Hospital de Figueres ha guanyat en dues categories, en el segment de centre comarcal: a la millor atenció dels processos del sistema nerviós i a la millor atenció dels processos de la dona. També ha quedat finalista en la categoria de millor atenció als processos de l’aparell respiratori.

En aquesta edició han participat als BSH un total de 105 hospitals espanyols, dels quals 52 són públics i 53, privats. Catalunya és la comunitat autònoma amb més centres premiats, 26.

Aquests guardons estan organitzats per la consultora Higia Benchmarking i la companyia de codificació hospitalària ASHO. I consten de 10 categories clíniques: gestió clínica global, processos de l’aparell circulatori, processos de l’aparell respiratori, processos de l’aparell digestiu i hepatopancreàtic, processos del sistema nerviós, processos de la dona, processos de ronyó i vies urinàries, processos de l’aparell musculoesquelètic, global de resultats i costos hospitalaris (aquesta última categoria és de participació opcional).