El municipi de Sant Llorenç de la Muga és un dels tres primers de Catalunya que disposen d'un sistema de videovigilància vinculat al cos dels Mossos d'Esquadra, el qual és pensat per als municipis que no disposen ni de policia local ni de Mossos d'Esquadra, i el primer de l'Alt Empordà.

Els Mossos d'Esquadra han estrenat, aquests darrers dies, els tres primers vehicles dels 41 que rebrà la Regió Policial de Girona, en el marc de la substitució de part de la flota actual. Una substitució «necessària» que permetrà «millorar la seguretat», tant dels agents com de les persones detingudes. Sant Llorenç de la Muga ha signat un conveni de col·laboració per tal que les imatges que registren les càmeres de videovigilància dels pobles vagin directament a un servidor dels Mossos d'Esquadra.

«Això és l'inici d'un canvi i representa un esforç molt important que hem fet aquest 2020 i que continuarà el 2021», va assenyalar el director general de la Policia, Pere Ferrer.

En relació amb els controls que duran a terme els Mossos arran de les noves mesures dictades pel Procicat, Ferrer va reconèixer que hauran de «posar el focus» sobre bars i restaurants, però assenyala que faran «molta pedagogia» més enllà de les sancions que puguin imposar.