22 de desembre de 2020
22.12.2020
L'Empordà

Els empresaris de Roses impulsen la categorització dels apartaments

L'agrupació també té en marxa el segell «Gastronomia d'Origen» amb vocació comarcal

21.12.2020 | 20:39
Els empresaris de Roses impulsen la categorització dels apartaments

L'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus considera que «els productes i serveis que ofereix el municipi han d'estar a l'alçada d'una de les grans destinacions turístiques de la Mediterrània com és Roses». Per aquest motiu, han decidit impulsar un projecte de categorització dels apartaments turístics que contribueixi a valorar aquesta tipologia d'allotjaments, que representa una part destacada de l'oferta local. La iniciativa, que s'ha presentat durant l'Assemblea General celebrada en línia, es vol posar en marxa abans de Setmana Santa de 2021 i té un triple objectiu: «Posicionar la destinació, incentivar la millora de l'oferta dels apartaments turístics i identificar i denunciar els habitatges d'ús turístic il·legal».

La proposta, en la qual treballa ara mateix la Taula d'allotjament de l'Associació, parteix d'un projecte que es va començar a gestar el 2012 i preveu la creació d'un distintiu que certifiqui les característiques de cada allotjament i li atorgui una valoració en funció de diferents paràmetres de qualitat i dels serveis associats. Aquest distintiu ha de servir per distingir els allotjaments turístics que han fet un esforç per obtenir-lo, segons es remarca des de l'Associació. D'aquesta manera, es vol remarcar la professionalitat dels gestors d'apartaments turístics de Roses i l'excel·lència del sector.

Aquest és un dels dos grans projectes que l'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus té damunt la taula juntament amb el segell «Gastronomia d'Origen» que garantirà que els establiments del municipi fan servir productes locals i de proximitat. Amb aquesta iniciativa, es vol reivindicar l'excel·lència dels productes de l'Empordà i potenciar Roses i la comarca com una gran destinació gastronòmica. La previsió és que el projecte, que està cofinançat pel GALP (el Grup d'Acció Local Pesquer), estigui plenament actiu per Setmana Santa.

D'altra banda, l'entitat treballa per tenir plenament operativa la plataforma www.livingroses.cat que va dirigida al client final i a través de la qual es vol fer arribar arreu les experiències de Roses.

Durant l'Assemblea es va agrair el suport municipal. El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Fèlix Llorens, ha manifestat la seva satisfacció «perquè els projectes de l'Associació van en la línia dels de l'Ajuntament»; i ha destacat la necessitat que empresaris i administració «segueixin anant de la mà» per potenciar la destinació.

Durant l'Assemblea s'ha passat balanç a la feina feta durant el 2020; un any en què, malgrat les complicacions provocades per la crisi sanitària, l'entitat ha crescut un 10% en nombre d'associats, arribant a 180 empreses que, en temporada alta, donen feina a 4.000 persones. L'entitat s'ha marcat com a objectiu arribar a les 200 empreses associades el 2021.

El 2020 ha estat l'any de la creació de la nova marca Associació d'empresaris Roses-Cap de Creus que neix de la integració de les associacions Roses Comerç (amb divuit anys de trajectòria) i Estació Nàutica (creada fa deu anys) i a partir de les jornades Xerrades per a la revolució Turística impulsades per fer una reflexió profunda sobre els canvis que marca el sector turístic i la necessitat de plantejar accions de millora.

L'entitat destaca que, tot i els moments complexos que s'han viscut, s'han posat en marxa les cinc taules de treball especialitzades (Comerç, Allotjament, Gastronomia, Activitats, oci i natura i Futur). També s'han organitzat 51 reunions en línia, de les quals 13 han estat trobades bilaterals entre l'associació i l'Ajuntament; també hi ha hagut 13 reunions més per assessorar els associats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent