Roses i Llançà són els dos primers municipis de l'Alt Empordà que han escollit agrupació local de Junts per Girona-Vegueria. Aquest cap de setmana els afiliats d'aquestes poblacions han donat suport a les candidatures presentades en la primera convocatòria d'eleccions locals, un pas més en l'estructuració del nou partit a nivell territorial. Es preveu fer una nova convocatòria a principi d'any, amb les agrupacions que en aquests moments preparen candidatures.

A Roses, Lluís Espada ha estat escollit coordinador local. Sílvia Ripoll serà la responsable de política municipal, Pere Juanola responsable d'organització i Jordi Alcaide de comunicació. L'acompanyaran com a vocals Manel Espinet, Rita Funes, Josep M. Isern, David Mas, Josep M. Mas Blanch, Carles Páramo, Laia Pau i Pilar Serra. Espada s'ha marcat com a objectiu principal en aquest mandat incentivar la participació dels afiliats en el partit i en la política municipal.

Lluís Espada, coordinador local de Junts a Roses.

Pel que fa a Llançà, Paula Martínez ha estat escollida coordinadora local. L'executiva la completen Núria Escarpanter, responsable de política municipal, Juanjo Serrán, responsable d'organització i Stephane Juanola, responsable de comunicació. Martínez destaca que la candidatura combina "experiència, il·lusió i joventut, amb persones properes, formades que tenen en comú l'estimaa Llançà". Un dels seus objectius principals és "consolidar l'alcaldia, per tal que Junts per Llançà pugui desplegar tots els projectes que té en ment i permetre que el poble ofereixi la seva millor versió".